Hvad er Ceremoniel Kakao?

Ceremoniel Kakao er noget helt andet end den varme chokolade de fleste er vant til at drikke, og derfor bliver mange også temmelig overraskede første gang de smager det.
Ceremoniel Kakao laves af 100% ren kakaomasse af en helt særlig kvalitet. Denne slags Kakao har været igennem færre forarbejdningsprocesser end de kakaoprodukter vi er vant til at lave “varm kakao” af. Derfor er den tykkere, mere syrlig eller bitter i smagen, og mere potent til ceremoniel brug.

I disse dage bruges udtrykket ”ceremoniel kakao” ret løst om kakaomasse. Men det er værd at være opmærksom på at det ikke er al kakaomasse der gør sig egnet til ceremoniel brug.
Jeg tester løbende forskellige slags Kakao, fra forskellige lande og områder, for at finde de varianter der gør sig bedst egnet til ceremoni. 

For at afgøre om en Kakao er af ceremoniel kvalitet, tester jeg den ved at lave mig en kop, med 40g ren Kakao og vand, uden krydderier eller sødt. Så sætter jeg mig og tuner ind i dens energier.
De kvaliteter jeg mærker ind i er: Hvor kraftigt mærker jeg ånden? Hvor hjerteåbnende er den? Styrker den min koncentration? Gør den mig varm og glad? Slapper jeg af, eller bliver jeg buzzy? 


Kakaoen som Christina finder har både sjæl og hjerteslag. Jeg har ikke oplevet denne inderlighed når jeg drikker ceremoni kakao, tidligere.
Jeg oplever sensuel vækkelse, nydelse, sammensmeltningen med mit selv og med min egen hjertevarme.
Christina, TAK for dig ♥️
— Pernille Fristrup

HVORFOR DRIKKE CEREMONI KAKAO?

Jeg elsker Kakao. Som en healer i en søgen efter healing, har jeg brugt meget tid på at undersøge og studere forskellige healingsformer. 
Jeg forelskede mig i Kakao ved vores første møde, fordi jeg oplevede at den kunne noget helt særligt, uden at jeg helt kunne sætte fingeren på hvad det var. Selv i dag er det mig stadig en stor udfordring at definere hvad Kakao "gør". Måske fordi Kakao ikke blot er en samling af molekyler der er landet på en måde der giver os kakao. Niks. Kakao har en ånd. Eller rettere sagt, Kakao er en ånd. Åbn dig for kakaoen, og hun vil vise sig for dig. Hendes potentiale er kæmpe stort, og selvom det er ret individuelt hvad man får ud af at drikke hende, men jeg vil her forsøge at komme ind på de generelle oplevelser:

Kakao stilner vores sind, samtidig med at hun åbner hjertet. Vi bliver mere opmærksomme på det naturlige flow af kærlighed i vore hjerter, og det bliver lettere at connecte med den kærlighed vi føler for os selv. Uden sindets distraktioner kommer vi lettere ned i kroppen, og oplever vores væsen på en lidt anden måde end vi normalt gør i hverdagen. 
Kakao er mildere i sit udtryk end de fleste andre kendte plantelærere, og det vi oplever med Kakao bliver lettere at integrere, fordi den udvidede bevidsthedstilstand hun bringer os i, ikke er uden for rækkevide for vores "hverdags-jeg". 
Med Kakao kan vi begynde at opleve os selv på en helt ny og udvidet måde. I bund og grund består vi jo af energi, og dette bliver lettere at forstå med Kakao, da hun hjælper os til i højere grad at mærke og fornemme energier, og deres flow. 


HVAD ER KAKAOENS VIRKNING?

De mest almindelige oplevelser med Kakao er:

 • Hjerteåbning

 • Klarere/stærkere fokus og koncentration

 • Forøget energi

 • Kreativitet vækkes

 • Intuition forstærkes

 • Det bliver lettere at meditere

 • Forøget kropsbevidsthed

 • Forstærket oplevelse af energier

 • Forløsning af følelser og blokeringer

 • Større kontakt til følelser

 • Større lethed ved indre arbejde og forløsning af blokeringer

 • Afrodisikum

 • Oplevelse af connection til dig selv, andre, naturen og universet

For at få det optimale udbytte af kakaoen drikkes den på tom mave, derved optages den hurtigere og dens virkning bliver mere tydelig. 
Efter indtag går der som regel 30-40 minutter før man mærker den fulde virkning af kakaoen.


HVAD ER DER I CEREMONI- KAKAO?

Medmindre andet bliver tilsat, så indeholder en klassisk ceremoniel kakaodrik ikke andet end vand, ceremoniel Kakao og evt. krydderier og noget sødt.

Men fra naturens side er Kakao i sig selv en enormt spændende cocktail af sundheds- og humørfremmende kemi.
Her er bare nogle få af de fantastiske stoffer som kakao indeholder helt naturligt:

 • Magnesium - Kakao er en af de planter der indholder allermest magnesium. Magnesium indgår i mange af kroppens vigtigeste processer, og understøtter bl.a. hjertet, hjernen og fordøjelsens funktioner og hjælper vores muskler til at slappe af.

 • Serotonin og Histamin - Neurotransmittere der forbindes med velvære og glæde, og modvirker stress, angst og depression.

 • Tryptofan - Tryptofan er essentiel for at danne serotonin i hjernen, og hjælper også til at producere melatonin, et stof der regulerer vores søvn.

 • Phenylethylamin (PEA) - PEA aktiverer neurotransmittere i de dele af hjernen der har med koncentration at gøre, og styrker derved fokus. Når vi er glade eller forelskede stiger PEA indholdet i hjernen, og også når vi er sexuelt opstemte.

 • Anandamid - Frigives i hjernen når vi har det dejligt! Populært kaldet "the bliss chemical", fordi navnet kommer af det sanskrit ord "ananda", der betyder "bliss". Anandamid er en cannabinoid (ligesom THC i cannabis, måske er det bl.a. derfor man bliver høj af Kakao?)
  Kakao indeholder også to genoptagelses inhibitorer for anandamid: N-linoleoylethanolamin og N-oleolethanolamine, disse stoffer gør at anandamid bliver hængende i kroppen længere og forstærker derved den dejlige "bliss-følelse".

 • Dopamin - stimulerer vores motivation og følelser af velvære.


  Wow!


Essentially, cacao makes one look, feel and behave younger, allows one to increase their psychic powers, as well as eat less and lose weight!
No wonder the ancients called it “the food of the Gods.”
— David Wolfe